Eventoversigt | Nordic Academy of Ayurveda

Eventoversigt

nov
16
lør
Urban Ayurveda Retreat – Efterårs detox & genopbygning Nordic Health House
nov 16 kl. 09:00 – nov 17 kl. 16:00

Brug en uge på at stresse af, rense ud og genopbygge dig selv i overgangen fra den varme til den kolde tid, så du er bedst muligt rustet til at gå igennem vinteren stærk og rask.

Ayurvedisk livsstilsekspert Maria Juhl og kropsterapeut og livsguide Rikke Hansen, sanum.dk, guider dig i ugen op til og under to dages urban retreat i NOR:, hvor du lærer om principperne for ayurvedisk livsstil, og hvordan du holder din egen dosha i balance. Du får massage, dyrker yoga, mediterer, renser ud, spiser ayurvedisk mad og opbygger dig selv med fokus på DIN livsvej.

Retreatet finder sted lørdag den 16. november kl. 9.00-15.00 og søndag den 17. november kl. 9.00-16.00. Derudover får du 1 times massage. Du kan vælge mellem følgende dage: Torsdag, fredag, lørdag eller efterfølgende tirsdag.
Du booker massagen separat hos Rikke på yoga@sanum.dk.

Massagebehandlingen bliver individuelt planlagt og tager hensyn til din dosha og dine behov og giver dyb afspænding, som kan være af både fysisk og psykisk karakter. Spændinger af mental eller fysisk art kan være årsag til uro, søvnløshed, depression, forstoppelse m.m. I forbindelse med udrensning kan behandlingen gå virkelig dybt og give dig et stort udbytte, da kostændringerne og udrensningen gør det nemmere at komme ind til spændingerne og forløse dem.

Kursets opbygning:

 • Fredag den 8. november modtager du kursusmateriale i form af opskrifter til ugen op til selve retreatet, udvidet dosha-test, yogaprogram og guidet meditation.
 • Mandag-fredag i ugen op til retreatet spiser du efter en simpel diæt, laver yoga og mediterer på egen hånd (dette kan sagtens passe ind i en normal hverdag med arbejde).
 • Fredag aften renser du ud hjemme som beskrevet i materialet
 • Lørdag mødes vi til “fastedag” med let diæt i NOR:. Dagen starter med udrensende yoga og åndedrætsøvelser. Derudover lærer du, hvordan du holder de tre doshaer i balance og kan integrere de ayurvediske værktøjer i din hverdag. Der vil også være guidet meditation og massage 2&2 til at understøtte udrensningen.
 • Søndag mødes vi til “genopbygning” i NOR: med fokus på optimal mad efter udrensning, yoga og meditation. Du vil også lære mere om ayurvedisk mad, så du har et redskab med hjem i forhold til fortsat at leve sundt og i harmoni med din egen konstitution.
 • Fra mandag den 18. november kan du stille og roligt trappe op igen, men det er selvfølgelig anbefalet, at du venter så lang tid som muligt med at indtage alkohol, kaffe, kød og sukker.

 

Dette er inkluderet i forløbet:

 • Opskrifter til nedtrapningsugen
 • Udvidet dosha-test
 • Guidet digitalt yogaprogram, der passer til din dosha
 • Guidet meditation
 • 1 times udrensende massagebehandling af Rikke Hansen. Book på yoga@sanum.dk
 • Fuld forplejning på udrensnings- og genopbygningsdagen (du får også aftensmad med hjem)
 • 8 1/2 times undervisning i yoga og ayurvedisk livsstil ved Maria Juhl
 • 2 timers undervisning i meridianmassage ved NOR:’s kropsterapeut Rikke Hansen
 • Goodiebag med doshaolie og te til din konstitution

Dette skal du selv sørge for:

 • Madindkøb til opskrifter ugen op til retreatet
 • En lille pose epsomsalt til udrensning – kan bruges efterfølgende til dejlige udrensende fod- og karbade
 • Notesbog til dit forløb

Dette kan du tilkøbe til reduceret pris:

 • Marias bog AYURVEDA – FØLG NATURENS RYTME – 150 kr. (normalt 225 kr)
 • Opfølgende 1:1 session med Maria med fokus på den optimale kost og livsstil for dig fremadrettet – afholdes over telefon eller skype i ugen efter kurset – 700 kr. (normalt 900 kr.)
 • Opfølgende, genopbyggende massagebehandling i NOR: med Rikke Hansen – 800 kr. (normalpris 950 kr.)

 

Program


Lørdag:
Kl. 9.00-10.30: Yoga og åndedrætsøvelser
Kl. 10.30-11.00: Faste morgenmad
Kl. 11.00-12.00: Udrensning i ayurvedisk optik og de tre doshaer
Kl. 12.00-13.00: Meridianmassage 2&2 v. Rikke Hansen
Kl. 13.00-13.30: Pause med let frokost
Kl. 13.30-15.00: Sådan skaber du doshabalance + meditation

Søndag:
Kl. 9.00-9.30: Let morgenmad
Kl. 9.30-10.30: Intro til ayurvedisk mad og hvordan du styrker din fordøjelse
Kl. 10.30-12.00: Yoga og åndedrætsøvelser
Kl. 12.00-13.00: Pause med let frokost
Kl. 13.00-14.00: Genopbyggende meridianmassage 2&2 v. Rikke Hansen
Kl. 14.00-16.00: Meditation + din livsvej (visionboard).

 

Tilmeld dig her!🙂

 

Kærligst

Maria

nov
20
ons
OnsdagsChakra Yoga SoulHouse
nov 20 kl. 18:00 – 19:00

Onsdags chakra Yoga v. Maria Juhl

 

Holdbeskrivelse:

Under Chakra Yoga guides du blidt og kærligt til en balance af dit energisystem (kaldet chakraer). Timen starter med en kort meditation og nogle åndedrætsøvelser, fortsætter med klassiske hatha yogastillinger og afsluttes med afspænding. Du vil gå fra timen med styrke og ro i krop og sind.

Der kan bruges klippekort, månedskort, eller betale drop in som på resten af træningsskemaet.

Gratis prøvetime!

 

Tid:  Onsdage kl. 18.00. – 19.00.

 

Adr.:

SoulHouse
Hørsholmsgade 20
2200 København N.

 

dec
29
søn
Nytårsworkshop med Mie Moltke Soulhouse
dec 29 kl. 10:00 – 17:00
Denne nytårsworkshop afholder jeg i samarbejde med Mie Moltke.
Temaet er: Intentioner for det nye år!

Brug denne dag til at vende opmærksomheden indad, bevæge dig og gøre noget godt for dig selv. Nytåret er et naturligt tidspunkt at reflektere over livet og hvad vi ønsker for tiden, der kommer.Denne dag vil vi fokusere på, hvad vi ønsker for det nye år, danse, lave yoga og spise lækker, sund, let mad.

Workshoppen er for alle, der er interesseret i et velfortjent jule-/familiebreak uanset om du har erfaring med yoga og dans eller ej.

Praktisk:
Søndag den 29. december kl. 10.00 – 17.00

Pris: DKK 750,- inkl. frokost.

Sted: Soulhouse, Hørsholmsgade 20, 2200 Kbh N

jan
12
søn
Workshop i YamYam: Følg naturens rytme med ayurveda YamYam
jan 12 kl. 10:00 – 13:00

Maria har netop udgivet sin anden bog, som har titlen: Ayurveda – følg naturens rytme. I denne beskriver hun blandt andet 21 ritualer til et sprudlende liv. Denne workshop tager udgangspunkt i den nye bog.

Du lærer på denne workshop om den gamle sundhedsvidenskab ayurveda, og hvordan du er påvirket af naturens cykliske rytmer. Efter du har lært den teoretiske del, drejes fokus på dig. Du bliver bevidst over, hvor du kan sætte ind for at komme i større flow med naturen omkring og i dig, og den vej opnår større velvære og mere livsenergi.

Workshoppen vil foruden oplæg, indeholde yogastillinger, åndedrætsøvelser, kort meditation og spørgeskema samt øvelser til refleksion. Du kan tage denne workshop uanset om du kender til Ayurveda og egen Dosha eller er ny på denne vej.

mar
1
søn
AYURVEDISK LIVSSTIL OG YOGA RETREAT PÅ TENERIFE Masca
mar 1 kl. 06:00 – mar 8 kl. 07:00

Grupperejse til smukke Tenerife!

 

 

Har du kørt i overhalingsbanen for længe og overhørt din krops signaler med det resultat, at du nu udfordres af livsstils ubalancer relateret til stress? Ønsker du tid, ro og redskaber til bevidst at lave en u-vending i dit liv i retning mod et sundere, mere harmonisk og bæredygtigt liv? Et liv, hvor du lever i harmoni med din krop og dine dybeste ønsker for dit liv?

Giv dig selv gaven af tid, nærvær, skønhed, varme, nærende mad og daglig inspirerende undervisning af  Maria  i lækre omgivelser på smukke, kraftfulde Tenerife!

I bor midt i det storslåede naturområde Masca, som er beliggende i bjergene i det vestlige Tenerife på et hyggeligt yoga ressort. I spiser tre lækre, økologiske og vegetariske måltider om dagen, hvortil de fleste fødevarer er dyrket på grunden.

Den daglige undervisning tager udgangspunkt i Marias bøger ’Lev Mere – Kæmp Mindre’ og “AYURVEDA – følg naturens rytme” og vil indføre dig i ayurvedisk livsstil og indeholde daglig yoga, åndedrætsøvelser, meditation, visualiseringer, visionsarbejde, nature walks og undervisning i ayurvedas principper, som du kan bruge i din hverdag.

Undervisningen er for alle og kræver ikke nogen særlige forudsætninger. Du behøver hverken være smidig, stærk eller kende til yoga og meditation!