Corona eller ej – vi rejser! | Nordic Ayurveda

 

 

Corona eller ej – vi rejser!

Maria

 

På søndag sidder jeg i et fly til Tenerife, hvor jeg afholder Ayurvedisk livsstils og yoga retreat! Vi havde alle 14 glædet os som små børn, indtil Corona-virussen slog et skår i glæden forleden. En enkelt italiensk turist har bragt “Corona” til øen, og pludselig er medierne gået amok med at sprede frygten (som de har gjort helt fra starten andre steder i verden)…

 

Lige siden tidernes morgen, har vi mennesker frygtet dommedag. Det ligger ligesom i vores DNA, at vi hele tiden er på udkig efter farer, og frygter det værste. Om det så er krige, naturkatastrofer, klima eller epidemier, vi hører om, så prikker det til vores grundangst: At vi med et trylleslag kan miste livet her på jorden.

 

Forskellige perspektiver – fra det menneskelige til det sjælelige

Jeg er ligeså menneskelig som alle andre. Jeg frygter ikke sygdommen, da jeg forstår, at den ikke er værre end mange influenzaer, men min frygt går på muligheden for en eventuel karantæne i et andet land. Det er selve tanken om frihedsberøvelse, der kan gøre mig helt panisk (hahaha mon jeg er Vata?…. Læs mere om doshaerne her).

Når jeg trækker vejret helt ned i maven, beroliger mit nervesystem og minder mig selv om det større perspektiv, så dæmpes frygten, og jeg bare glæder mig til turen.

Ayurvedas grundprincip er, at vi først og fremmest er bevidsthed, sjæl, ånd – kald det, hvad giver mening for dig. Det vil sige, at alt, hvad vi oplever i den fysiske verden – inklusiv vores kroppe, er en projektion af noget dybere. Det dybere, vi er og kan mærke i vores ayurvediske praksis, kan aldrig dø. Jeg ved godt, det er mega abstrakt, når vi går rundt i vores hamsterhjul med 8-16 job, madpakker, der skal smøres, og menneskelige udfordringer som økonomi og konflikter. Men men men det er et perspektiv, som millioner af mennesker lever med, og som giver en dyb indre ro.

For hvis vi ikke hele tiden skal frygte dét, der potentielt kan ske med os i vores jordiske liv, men i stedet kan overgive os til tilliden til, at “ALT er, som det skal være” (kom til min guidede øvelse, som støtter dig til denne tillid her), så begynder vi at kunne nyde livet på jorden. Og det må da være det, livet på jorden handler om?

Men det kræver, at vi bevidst lægger lidt låg på det indre alarmberedskab.

 

Hvad kan vi så gøre for ikke at “tage imod Corona-visussen”?

  • Lad os bare starte i det fysiske – der hvor vi faktisk føler, vi “gør noget”. Hele den ayurvediske livsstil handler om at styrke og balancere vores krop og energisystem. Det gør vi blandt andet ved at sikre, at vi får de vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer vi har brug for dagligt, og at vi spiser naturlig, sund mad, som vores krop faktisk kan bruge som byggeklodser og til at bekæmpe de bakterier og vira, vi ikke ønsker. Læs mere om at spise ayurvedisk her!

 

   • Derudover er det vigtigt, at du arbejder med din egen angst eller dine “katastrofe tanker”. Sluk for nyhederne, der kun spreder negative beskeder, og giv igen og igen fokus til det gode og livgivende i dit liv.  Mind dig selv om livets skønhed, og det du føler taknemmelighed for.

 

  • Endelig – og måske vigtigst i ayurvedisk optik – berolig dit nervsystem. Find roen inde i dig, for på den måde aktiverer du dit parasympastiske nervesystem, og du kan dermed mærke dybden af det, du er. Dette er det vigtigste, fordi sandheden er, at vi tiltrækker det, vi sender ud. Jeg prøver ikke at skræmme dig, men i stedet at opfordre dig til at tage din indre tilstand og dine eventuelle frygtsomme tanker seriøst. Jeg ønsker mere end andet, at du må vide/genkende/erfare, at du er skaberen af dit eget liv. Lad mig præsentere dig for alle Ayurvedaens redskaber gennem Nordic Ayurvedas nye online Ayurveda grundforløb!

   

  Jeg ønsker dig indre fred, stor livslyst og masser af eventyr!

   

  Givet i kærlighed <3
  Maria