Om os | Nordic Ayurveda

Nordic Ayurveda er grundlagt af Kristine Swalethorp og Maria Juhl, der er en blandt landets førende eksperter og undervisere i Ayurveda. Formålet er at bringe Ayurvedas ældgamle og effektfulde redskaber ind i en moderne, nordisk sammenhæng, så endnu flere kan opnå øget livsenergi, glæde og sundhed på en naturlig måde i Danmark.

I dag består Nordic Ayurveda af et team af højt kvalificerede undervisere og behandlere, som er en del af behandler-temaet og uddannelserne.

 

Nordic Ayurveda ApS er medejere af AYA HOUSE: Ayurveda Yoga Awareness House beliggende midt i skøn natur i Nordsjælland.

Hos AYA HOUSE kan du tage dags- og weekendretreats, komme til Tridosha Yoga, få individuelle sessioner eller livgivende Ayurvediske signatur behandlinger. Læs mere her!

 

Kristine Swalethorp

Medstifter af Nordic Ayurveda, uddannelsesleder og administrativ leder i AYA House.

Kristine har en baggrund indenfor jura og økonomi.

Hun har de seneste 10 år praktiseret de Ayurvediske principper personligt og er i sommeren 2020 flyttet hjem til Danmark efter tre år i USA, hvor hun blandt andet er blevet certificeret Ayurvedisk livsstils underviser ved Chopra Center University i Californien.

Efter at have set og oplevet, hvordan man i USA benytter integreret medicin og hvor central en rolle Ayurveda spiller, er hendes mission at få skabt endnu større bevidsthed samt støtte andre i de Ayurvediske principper, så vi sammen kan blive bedre til at forebygge sygdom i Danmark og opnå det bedste, længste og lykkeligste liv muligt. Af samme grund er Kristine i dag i gang med at tage den 6-årige Ayurveda læge uddannelse ved California College of Ayurveda.

Maria Juhl

Forfatter & medstifter af Nordic Ayurveda og AYA House, landets første Ayurvediske sundhedscenter

Siden Yoga og Ayurveda i 2001 hjalp Maria ud af af en depression som ung universitetsstuderende har hun været passioneret omkring at leve en balanceret Ayurvedisk livsstil og bringe disse redskaber videre til andre.

Maria er uddannet som doula/fødselscoach, Life og Business Coach, inden hun fra 2009-2014 gennemførte intensiv uddannelse indenfor Ayurveda, Yoga og Vedisk filosofi på Chopra Center University, Californien hos Deepak Chopra.

Maria har udgivet bøgerne Lev mere – Kæmp mindre: Ayurvedisk livsstil i Norden (2017) og AYURVEDA – FØLG NATURENS RYTME (2019 på Gyldendal).

Christina Vargas (US)

Certificeret Ayurvedic Health Practitioner, Ayurvedisk kok, Ayurvedisk urtespecialist, og Yoga terapeut fra California College of Ayurveda.

Christina har siden 2005 inspireret og støttet mennesker i sit firma SimpleVeda. I Dallas, USA, samarbejder hun også med hospitalet Baylor University Medical Center, om at integrere Ayurvedas redskaber med konventionel medicin.

Hos Nordic Ayurveda er hun medunderviser på uddannelsen og desuden bidrager hun med webinarer i vores Online Ayurvedisk Livsstils Univers.

Mette Korsholm

Nordisk Ayurveda behandler instruktør og producent af det Ayurvediske brand ByKorsholm

Mette Korsholm er en af de største kapaciteter indenfor Ayurveda herhjemme. Hun har med 20 års professionelt virke som massør, ergoterapeut, life coach og biopat kombineret med hendes hjertesag Ayurveda’en en hel unik baggrund og ekspertise. Mette har samtidig stået i mesterlære i Indien hos dygtige og velrenomerede Ayurvediske læger og terapeuter.

By Korsholm kropsolierne er DNA` en i hendes produktserie og har en hel unik sammensætning af urter og dufte, som understøtter kroppens egen heling og balance. Mette har desuden erfaring, som underviser indenfor spa, klinik og velvære koncepter og har sit eget sted og showroom.

Mette er hovedunderviser på Nordic Ayurveda Behandler uddannelse, hvor hun deler sin viden og helt særlige tilgang til nordisk Ayurveda med dig.

Lila Christine Lutz

Kundalini Yogalærer, Reiki Master healer og Ayurvedisk behandler

Lila er uddannet Kundalini Yogalærer certificeret fra (KRI) i USA, og underviser i Kundalini Yoga, Meditation, Mindfulness og Healing både herhjemme og i udlandet. Derudover er Lila uddannet Reiki Master Healer og har undervist i selvhealing og Reiki siden 1999.

Lila har igennem de sidste 20 år arbejdet dedikeret med at bringe ro, balance og ny glæde til stressramte og folk med en travl hverdag – både gennem yoga og bevægelse og i sine behandlinger blandt andet med klangmassage og lydhealing.

Fra efteråret 2022 kan du tage Nordic Kundalini Yoga uddannelse – et frugtbart samarbejde mellem Lila og Nordic Ayurveda

Mathilde Moyell Juul

Journalist, bæredygtighedsekspert & Ayurvedisk Sundheds- og Livsstilskonsulent

Mathilde Moyell er stifter af orgayana.com – et online livstils-magasin for sundhed og bæredygtighed.

I 2020 vendte hun hjem efter 7 år i Singapore, hvor hun var med til at sætte dagsordenen i Asien for, hvordan vi kan reducere plastik og forbedre vores grønne vaner med små realistiske skridt.

I Danmark har Mathildes fokus i stigende grad været på bevidst bæredygtighed – hvordan vi mentalt kan rykke os tættere på en grønnere hverdag ved at sætte os selv først, men i høj grad også blive mere bevidste om at naturen er lige så meget i os – som vi er i den.

Vi er stolte over vores samarbejde med Mathilde, hvor visionen er sammen at skabe øget bevidsthed omkring, hvordan vi kan opnå sundhed ved både at skabe bæredygtighed inden i såvel som i vores samspil med naturen omkring os. Mathilde er ansvarlig for bæredygtighed og kommunikation hos Nordic Ayurveda.

Nira Kehar

Ayurvedisk kok, kogebogsforfatter og konceptudvikler

Nira Kehar er født og opvokset i Canada af indiske forældre. Hun er oprindelig uddannet fransk kok, som hun har fusioneret med det ayurvediske køkken.

Nira har boet i blandt andet New York, og New Delhi, hvor hun drev restauranten Chez Nini i gennem næsten et årti. I dag er vi så heldige, at hun er dansk gift, bor i Danmark, og laver mad på de fleste af Nordic Ayurvedas uddannelser og retreats.

Niras evner og vores samarbejde rækker langt ud over den altid eksperimenterende og lækre mad. Hendes kreative og konceptuelle egenskaber, samt dybe Dharma indenfor Ayurvedaen har bragt os sammen i et længere og mere dybdegående samarbejde, som vi snart kan løfte sløret mere for.

Nira har desuden udgivet kogebogen Ojas – A cookbook. Læs mere om den her!

Lotte Gram-Jensen

Læge, clairvoyant & Ayurvedisk Sundheds- og Livsstilskonsulent

Lotte er uddannet speciallæge i almen medicin, og har arbejdet som læge i små 10 år på både sygehus og i almen praksis.

De seneste år har forståelsen af det hele menneske haft Lottes helt store interesse. Igennem tusindvis af samtaler med patienter, har hun opdaget hvor meget vores sind – dvs vores tanker, følelser og adfærd – har indflydelse på vores fysiske krop. Hun har set, hvor meget den psykologiske del fylder i et helbredproblem, og derfor bruger hun altid tid på at afdække den del. Vi kan ikke adskille kroppen fra sindet og sjælen, hvis vi vil have succes med en behandling.

Lotte har derfor suppleret sin lægeuddannelse med en clairvoyanceuddannelse og senest med den Ayurvediske vejlederuddannelse. I dag har Lotte egen klinik, hvor hun tilbyder holistisk vejledning omkring helbred med udgangspunkt i det hele menneske. Lotte er medunderviser på Ayurveda behandler uddannelsen, samt gæstelærer på vores retreats.

Du kan også booke holistiske helbredssamtaler med Lotte i AYA House her!

Lill-Britt Myhlenfordth Reffstrup

Healingsmassør, Ayurvedisk behandler og Yoga terapeut

Lill-Britt er Nordic Ayurvedas mester-behandler med mere end 30 års erfaring indenfor yoga, meditation og forskellige andre aspekter af kroppens velvære. Lill-Britt har uddannelser indenfor Ayurveda, meditation, spa-behandlinger, yoga & healingmassage og samtaleterapi.

Som healingmassør, spa og yogaterapeut favner hun alt fra velgørende kropsbehandlinger og energigivende yogamassage til personlig træning med yoga. Lill-Britts dedikerede mål er, at du finder ro, balance og bliver den bedste udgave af dig selv.

Lill-Britt blev kåret som Året Ildsjæl ved Danish Beauty Award i 2019. Du kan booke Lill-Britts transformerende Ayurveda behandlinger hos Nordic Ayurveda, hvor du kan vælge mellem Ayurveda Signatur behandling med og uden Shirodhara, Luksuspakken eller Ayurvedisk nasya. Læs mere her!

Anita Munch

Ayurvedisk behandler, kinesiolog og healer

Anita har 12 års erfaring som behandler inden for Ayurveda behandling, kinesiologi, healing, enhedsterapi og samtale terapi.

Anita er som den eneste i Danmark uddannet i Indien i Vijay’s Foot Therapy. Anita er udover dette uddannet som Ayurveda Abhyanga massør, kinesiolog, healer, selvværdsvejleder, tantra og meditationsunderviser.

Anitas formål er at skabe fysisk og psykisk balance, bevidsthed og indre ro både hos mennesker og dyr. Du kan booke Anitas velgørende Ayurveda behandlinger hos Nordic Ayurveda i AYA House, hvor du kan vælge mellem Ayurveda Signatur behandling med og uden ansigtsmassage, samt den særlige dybdegående ayurvediske behandling – masseret med fødderne. Læs mere her!

Morten Krabbe

Ayurvedisk behandler og producent af Ayurvediske kosttilskud

Morten Krabbe har studeret og arbejdet med Ayurveda siden 1987. Han er blandt andet uddannet på Maharishi International University i Fairfield, Iowa, og i pulsdiagnose metoden hos Dr. Raju

I 1994 startede Morten klinikken Human Balance og har siden arbejdet professionelt med bl.a. ayurvedisk pulsdiagnose samt kost og livsstilsvejledning efter ayurvediske principper.

I 2001 etablerede han helsekostfirmaet Human Balance ApS, der selv producerer produkterne Trifalla, Trifalla Special og Reumazall samt importerer og distribuerer en lang række andre produkter af bl.a. ayurvedisk oprindelse.

I Nordic Ayurveda regi er Morten underviser på uddannelsen indenfor emnerne pulsdiagnose, og andre metoder til Dosha-bestemmelse samt urte-lære.

Noell Elise Wakeroots

Meditationslærer

Noell er uddannet Primordial Sound Meditation Teacher ved Deepak Chopra, og underviser både i meditation og bevidsthedsudvidelse. I januar 2018 skabte hun succeskonceptet Noell Crystals med visionen om at bygge bro mellem dén moderne og dén spirituelle og bevidste verden.

Noell Crystals inspirer dig til at implementere mere energibevidsthed i din hverdag, og tilbyder dig energiredskaber af højeste kvalitet, samt andre økologiske & miljøvenlige produkter.

I Nordic Ayurveda regi underviser Noell i meditation og bevidsthedsudvidelse både på online kurset Fundamentet for Sundhed og uddannelsen.

Sara Speyer

Freelance forsker og cand.mag. i Indologi og Sanskrit

Sara Speyer har fungeret som alternativ behandler siden 1995 og bruger en eklektisk blanding af āyurveda, kinesisk medicin, nordisk urtelære og kropsbehandlinger.

I 2017 blev hun cand.mag. i indologi fra Københavs Universitet. Hun har beskæftiget sig en hel del med āyurvedaens basistekster på sanskrit, samt med yoga- og jyotiṣhtekster.

Sara er freelanceforsker og underviser i sanskrit, samt i filosofi og historien bag yoga, āyurveda mv. Derudover er hun en del af en international forskergruppe, som i fællesskab oversætter Gārgīyājyotiṣa, som er en af de ældste tekster om oldtidens videnskaber.

I Nordic Ayurveda regi underviser Sara på uddannelsen i Ayurveda filosofi og historie.

Marko Filipovic

Erhvervskonsulent, coach, hypnoterapeut og Ayurveda behandler

Marko har speciale inden for salg, ledelse, psykologi, planlægning, kommunikation og personlig gennemslagskraft, og det at få mennesker til at være den bedste udgave af sig selv.

Gennem de sidste 22 år har Marko bidraget til, at udvikle og inspirere omkring 30.000 mennesker fra over 60 forskellige brancher. Hans styrker er blandt andet, at få mennesker til at åbne hurtigere op, erkende og tage ansvar for egne mål, mønstre, vaner, performance og trivsel.

I Nordic Ayurveda regi er han underviser på business modulet på uddannelsen, hvor han støtter vores studerende og uddannede Ayurvediske Sundheds- og Livsstilskonsulenter til at få succes med deres budskab og skabe en levevej.

Charlotte Nielsen

Fysioterapeut og yogalærer

Charlotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og ansat som klinisk underviser i fysioterapi på Frederiksberg Sundhedscenter.

Hun er desuden uddannet yogalærer og fysioflow instruktør og har specialiseret sig i yoga for kræftpatienter og andre med specielle behov.

Charlotte er indehaver af firmaet Fys-Copenhagen og har 13 års erfaring i at undervise og videreformidle anatomi og fysiologi på forskellige uddannelser både nationalt og internationalt.

I Nordic Ayurveda regi underviser Charlotte i Anatomien og fysiologien på behandler uddannelsen, som hun sørger for er relevant og meningsgivende.

Rikke Hansen

Kropsterapeutisk underviser, behandler & yogalærer

Rikke Hansen har haft virke inden for det kropsterapeutiske felt siden 2003. Hun ejer Sanum.dk og arbejder som kropsterapeut, yogalærer og vejleder i menneskelig udvikling og sundhed på alle plan.

Rikke er medunderviser på flere behandleruddannelser, blandt andet den Nordiske Ayurveda Behandler uddannelse og BAM, samt skaberen af Kropsterapeutisk yoga uddannelse – kyu.dk

Rikkes dybere intention er healing og forståelse af livet gennem kroppen, og hun guider dig til at forstå kroppens sprog blandt andet gennem meridianbanerne på behandler uddannelsen.

Maibritt Grundahl

Kostvejleder & Ayurvedisk Sundheds- og Livsstilskonsulent

Maibritt er foruden Ayurvedisk Sundheds- og Livsstilskonsulent også uddannet Kostvejleder. I sin praksis arbejder hun bl.a. med personlige 1:1 forløb med henblik på støtte den enkelte til positive livsstilsændringer. Dette sker både i hendes klinik i Frederikssund og online.

Gennem personlig erfaring med stress og overvægt er Maibritt passioneret omkring at hjælpe andre til rette strategi for vedvarende sundhed. Hun benytter sig af flere af Ayurvedas redskaber, som rette kost for dig, og hvordan du kan skabe mere livskvalitet og mindre stress i dit liv – og derved opnå et liv i balance.

I Nordic Ayurveda regi er Maibritt gæsteunderviser på vores årstidsretreats i AYA House.

 

Referencer

 
 

Deepak Chopra, verdensberømt ekspert inden for holistisk sundhed og bedstsælgende forfatter

Kontakt os på info@nordicayurveda.com eller tlf. 7192 7122