Sådan holder jeg balancen i efteråret! | Nordic Academy of Ayurveda

Sådan holder jeg balancen i efteråret!

Skab balance i efteråret!

Selvom vi nogle gange har fine temperaturer i de første efterårsmåneder, så sker der alligvel et markant skift i naturen. Alt det, der har blomstret og stået i flor begynder at “dø”. Vi mennesker har potentialet til også at foretage livgivende skift netop nu, men det er vigtigt, vi bevarer balancen i overgangen. I ayurvedisk optik bør vi dyrke vata-balance netop nu. Det handler om regelmæssighed i livet, ydre og indre varme, og at bevare vores grounding, altså indre stabilitet, gennem for eksempel meditation og masser af hvile og god søvn…

 

Jeg bliver ofte spurgt, hvad jeg selv “gør” og indtager for at booste mit immunforsvar netop i denne omskiftelige sæson. Jeg har derfor valgt dels at vedlægge en stabiliserende meditationsøvelse og dels at tage et billede af de produkter, jeg pt selv indtager. Det er ikke en reklame, jeg bliver betalt for, men ment som inspiration til dit liv.

Foruden at indtage, hvad ud ser på billedet, så er jeg lige nu ekstra opmærksom på at komme i seng til ayurvedisk tid kl. 22, at komme op til min morgenpraksis med 10 minutters yoga og 15 minutters meditation hver morgen, og at tillade mig selv ikke at være ligeså aktiv og produktiv, som de sidste par måneder. Læs mere om daglige ritualer i min nye bog!

Energien er på retræte, og jeg respekterer dette ved at holde flere pauser, gå flere ture og spille spil med min familie og mig selv (jep, vi har købt et fantastisk terningespil kaldet Clever, som er super sjovt solo). Og ja det bliver også til mere underholdning i fjernsynet, men det overgiver jeg mig også til.

 

Dette indtager jeg dagligt:

  • Jeg starter hver morgen med varmt vand med lidt ingefær og citron. Når jeg mærker optræk til forkølelse, så koger jeg ingefæren i små stykker i en gryde, og drikker det som te iblandet saft fra en halv citron og en tsk honning – flere gange dagligt.
  • Det immunstyrkende vitamintilskud Xtend med 23 essentielle vitaminer, mineraler, phytonutrienter og betaglucan
  • Omega 3 olietilskud, der sørger for optimal fedtsyrebalance, og afhjælper inflammation, som følge af for store mængder omega 6. Styrker hjernen, hjertet og immunforsvaret. Læs evt mere her.
  • Aloe vera tilskud, som styrker min fordøjelse og slimhinder. Dette tager jeg ikke altid, men har gjort det over sommeren, som følge af candidakur og allergi, samt netop nu, hvor min fordøjelse udfordres.
  • Ekstra C-vitamin – dette tilskud er helt naturligt og kommer fra bær og hyben.
  • Echinacea spray, når det kradser i halsen eller forkølelsen banker på. Solhat er naturens antibiotika!
  • Endelig får vi lækker måltidskasse fra årstiderne, som sikrer sunde råvarer med hovedvægt på årstidens grønt!

 

Start din dag med 10 minutters fokus på åndedræt:

 

Jeg vedlægger en guidet øvelse, som kan støtte dig til at finde din indre ro og stabilitet netop nu!

 

Givet i kærlighed <3
Maria

Nemme efterårsopskrifter

Det er lige nu, vi skal passe godt på os selv! I overgangen fra sommer til efterår bliver mange desværre syge, fordi de glemmer eller har for travlt til at sadle om… Vi hænger sammen med naturen, det er grundtanken i Ayurveda, når temperatur, luftfugtighed, vind og sollys skifter, så skifter vi også og har […]

De 4 højeste mål i livet

Ved du hvad de fire højeste mål for menneskelivet er, og lever du efter dem? Hvis dit helbred eller din livsenergi skranter, så læs med her!   Uanset vores ubalance, så guider Ayurveda os kærligt til at starte med at kigge på vores indre følelser og tanker. Al velvære og sundhed starter nemlig i sindet. […]