Udrensning ifølge ayurveda | Nordic Academy of Ayurveda

Udrensning ifølge ayurveda

 

Ayurveda nævner særligt overgangene forår og efterår som gode tidspunkter at lave en indre udrensning!

Men hvorfor behøver vi overhovedet udrense, og hvordan gør man?

 

Jeg har fornylig erkendt endnu en gang, at jeg selvfølgelig bliver nødt til (læs: har lyst til inderste inde) at tage min egen medicin. Jeg troede egentlig, jeg ville springe udrensningen over denne sæson. Jeg følte mig vist lidt for magelig. Havde gode undskyldinger som: Jeg lever da ret sundt til daglig og Det har jeg ikke tid til. Måske kender du dem?

Men jeg må også indrømme, at når jeg ikke laver mine to gange detox årligt, så har jeg en tendens til at ophobe fedt forskellige steder på kroppen, og udvikle mere appelsinhud…

Måske kan genkende det? Måske synes du, jeg er lidt fanatisk? Jeg er jo på ingen måde overvægtig og ja, jeg kunne bare slå det hen med, “jeg er jo også 40 år, så det er helt normalt”. Men det er lige netop det, jeg ikke ønsker. For vi bliver det vi tænker, og tænker jeg, det er normalt, og jeg derfor bare vil være “normal”, så begynder det at gå ned af bakke for mit helbred.

I stedet betragter jeg min krop, som en god allierede, der kærligt fortæller mig, når den har brug for positiv action. Og udrensning er en selvkærlig handling for mig, som i øvrigt ikke er svær eller pinefuld. Jeg synes selv, den ayurvediske udrensning, jeg bruger, er blid, effektiv og lettilgængelig, og jeg har lavet en lille video til dig om emnet! Måske vil du være med?

 

Ayurvedisk detox kort fortalt

Spis rent og let mandag til fredag, hvor du udelader kød, alkohol, kaffe, mælkeprodukter, brød, sukker og tilsætningsstoffer. Spis og drik så vidt muligt varmt, da det er mere nærende og letfordøjeligt for kroppen.

Ønsker du en udvidet dybere udrensning (anbefales min. en gang om året), så laver du en juice- eller suppe-fastedag lørdag, og bruger søndag til langsom genopbygning – igen kun med den mad, jeg anbefaler i videoen.

 
Derudover anbefaler jeg i din detox-uge

* Yoga, åndedrætsøvelser og anden motion
* Gå i (infrarød-)sauna og/eller dampbad, hvis og så meget som muligt
* Modtag gerne massage eller zoneterapi
* Meditation, lad mig guide dig!
* Udrens med epsomsalt fredag aften for dig, der vælger den udvidede udrensning. Læs evt mere om fremgangsmåden for den udvidede udrensning her!

 

Tag med på ayurvedisk detox og genopbygning i MER LIVSENERGI universet her! 

 

God fornøjelse med din selvkærlige uge – jeg glæder mig til min <3

 

Givet i kærlighed <3
Maria

 


Godt begyndt, halvt fuldendt…

Lad os indse det en gang for alle. Vi lever i en Vata-kultur og et Vata-klima. Så meget endda, at det kan være svært at mærke os selv og vores egen natur under denne subtile, bevægelige og kaotiske energi…   Måske tænker du, hvad betyder det? I traditionel ayurvedisk tankegang, skifter doshaernes dominans med årstiderne. […]

Bliv pioner indenfor sundhed

Har du et ønske om at støtte dig selv, dine nære omgivelser og verden i retning af en mere bæredygtig livsstil? En sund livsstil, der omfatter vores smukke natur, og medfører et helt liv med vitalitet og livsenergi? Om fire måneder starter den første overbygning på Ayurveda uddannelse i Nordic Academy of Ayurveda regi nogensinde! […]