Udrensning ifølge ayurveda | Nordic Academy of Ayurveda

Udrensning ifølge ayurveda

 

Ayurveda nævner særligt overgangene forår og efterår som gode tidspunkter at lave en indre udrensning!

Men hvorfor behøver vi overhovedet udrense, og hvordan gør man?

 

Jeg har fornylig erkendt endnu en gang, at jeg selvfølgelig bliver nødt til (læs: har lyst til inderste inde) at tage min egen medicin. Jeg troede egentlig, jeg ville springe udrensningen over denne sæson. Jeg følte mig vist lidt for magelig. Havde gode undskyldinger som: Jeg lever da ret sundt til daglig og Det har jeg ikke tid til. Måske kender du dem?

Men jeg må også indrømme, at når jeg ikke laver mine to gange detox årligt, så har jeg en tendens til at ophobe fedt forskellige steder på kroppen, og udvikle mere appelsinhud…

Måske kan genkende det? Måske synes du, jeg er lidt fanatisk? Jeg er jo på ingen måde overvægtig og ja, jeg kunne bare slå det hen med, “jeg er jo også 40 år, så det er helt normalt”. Men det er lige netop det, jeg ikke ønsker. For vi bliver det vi tænker, og tænker jeg, det er normalt, og jeg derfor bare vil være “normal”, så begynder det at gå ned af bakke for mit helbred.

I stedet betragter jeg min krop, som en god allierede, der kærligt fortæller mig, når den har brug for positiv action. Og udrensning er en selvkærlig handling for mig, som i øvrigt ikke er svær eller pinefuld. Jeg synes selv, den ayurvediske udrensning, jeg bruger, er blid, effektiv og lettilgængelig, og jeg har lavet en lille video til dig om emnet! Måske vil du være med?

 

Ayurvedisk detox kort fortalt

Spis rent og let mandag til fredag, hvor du udelader kød, alkohol, kaffe, mælkeprodukter, brød, sukker og tilsætningsstoffer. Spis og drik så vidt muligt varmt, da det er mere nærende og letfordøjeligt for kroppen.

Ønsker du en udvidet dybere udrensning (anbefales min. en gang om året), så laver du en juice- eller suppe-fastedag lørdag, og bruger søndag til langsom genopbygning – igen kun med den mad, jeg anbefaler i videoen.

 
Derudover anbefaler jeg i din detox-uge

* Yoga, åndedrætsøvelser og anden motion
* Gå i (infrarød-)sauna og/eller dampbad, hvis og så meget som muligt
* Modtag gerne massage eller zoneterapi
* Meditation, lad mig guide dig!
* Udrens med epsomsalt fredag aften for dig, der vælger den udvidede udrensning. Læs evt mere om fremgangsmåden for den udvidede udrensning her!

 

Tag med på urban detox retreat inkl lækker massage i NOR (København NV) den 16.-17. november 2019!

 

Tag med på ayurvedisk livsstil & detox uge på Tenerife den 1.-8. marts 2020! (early bird rabat indtil den 1. december, spar 500 kr. – brug koden: mariajuhl)

 

God fornøjelse med din selvkærlige uge – jeg glæder mig til min <3

 

Givet i kærlighed <3
Maria

 


Udrensning ifølge ayurveda

  Ayurveda nævner særligt overgangene forår og efterår som gode tidspunkter at lave en indre udrensning! Men hvorfor behøver vi overhovedet udrense, og hvordan gør man?   Jeg har fornylig erkendt endnu en gang, at jeg selvfølgelig bliver nødt til (læs: har lyst til inderste inde) at tage min egen medicin. Jeg troede egentlig, jeg […]

Sådan holder jeg balancen i efteråret!

Skab balance i efteråret! Selvom vi nogle gange har fine temperaturer i de første efterårsmåneder, så sker der alligvel et markant skift i naturen. Alt det, der har blomstret og stået i flor begynder at “dø”. Vi mennesker har potentialet til også at foretage livgivende skift netop nu, men det er vigtigt, vi bevarer balancen […]